Jei tai būtų filmas, verkčiau jau nuo pradžios

Nors ir knygos įžanga truputį sugraudino. Tačiau kuo toliau, tuo buvo blogiau. Peržiūrėjusi keliasdešimt (taip, tikriausiai per daug) tiktok apie šią knygą, kaip merginos ją perskaito per dieną, kone vienu prisėdimu, o galiausiai save filmuoja sriūbaujant, pagalvojau, ši knyga – būtent tai, ko man reikia. Nu ir nieko. Idėja gera, pasakojimo stilius sklandus, tačiau veikėjai tokie blankūs ir nuobodūs, jog net nežinau, kodėl knygos tiesiog nenumečiau.

Istorija tikrai įdomi. Mergina, vos prieš kelias dienas netekusi savo mylimo vaikino vedina ilgesio jam paskambina telefonu. Ir šis atsako! Jau galvoje rezgiau visus įmanomus klausimus, veikėjų pokalbius, praeitį persimainančią su dabartimi. Tačiau viskas praplaukė paviršiumi.

Sapniški prisiminimai. Julie sapnuoja Sam, vaikšto kartu su juo per pažįstamas vietas ir istorijos maino viena kitą. Šis perėjimas toks gražus, jog pačios mintyse keičiasi lyg filmo scenos.

Ar begali būti lėkštesni veikėjai? Kiekvienas gedi savo artimo žmogaus savaip. Vieni užsidaro savyje, kiti skelbia visam pasauliui. Julie visiškai atsiriboja nuo visų, net nedalyvauja savo mylimo vaikino laidotuvėse, nenusiunčia jo tėvams gėlių, nelanko kapo. Na, viskas taip, lyg jo nė nebūtų buvę. Galėčiau tai suprasti, jei pati veikėja įgarsintų savo jausmus ir savo pasirinkimus. Atrodo, gailisi. Bet kodėl taip elgėsi prieš tai? Kodėl dabar negali paleisti? O kur dar Sam. Toks iščiustytas gerietis. Viską paaukos ir viską padarys dėl merginos. Lyg ir vienas pagrindinių veikėjų, tačiau labai jau paviršutiniškai pateiktas. Nieko nežino, nieko nereikia.

Nemanau, kad knyga buvo verta mano laiko. Skaičiau porą savaičių prieš miegą, tad vis geriau nei tiesiog naršyti telefone. Nors sulaukė populiarumo tiktok platformoje, manau, kad kaip filmas turėtų dar didesnį pasisekimą. Toks lengvas liūdnas meilės romanas su trupučiu prisiminimų, ašarų, šilumos. O gal aš tiesiog nebesuprantu mokyklinės meilės. Rekomenduočiau paaugliams, kuriems patiko „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“.

  • Puslapiai: 296
  • Metai: 2021
  • Įvertinimas: 2/5

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *