Kodėl niekas neperspėjo, kad bus ašarų?

Knyga apie knygas. Tikriausiai visų skaitytojų svajonė. Visada įdomu atrasti dar negirdėtų pavadinimų ar prisiminti jau skaitytus romanus, taip pat sužinoti veikėjų nuomonę apie juos bei iš arti pamatyti, kaip skaitymą atranda kiti žmonės ir kaip jis keičia gyvenimus.

Debiutinis autorės romanas nagrinėja ne tik svarbią knygų bendrystės temą bei ką ji suteikia žmogui. Čia leidžiamės daug giliau, į kiekvieno asmeninį gyvenimą bei pagrindinius jo įvykius, o minimos bei veikėjų aptariamos knygos lieka lyg tas vienintelis ryšys, kuris, visgi nors ir trumpam, gali suteikti užuovėją.

Susipažįstame su paaugle Aleiša, kurios gyvenimas apsiverčia aukštyn kojom, kai jiedu su broliu tampa atsakingi už visą namų ūkį, kol mama pasinėrusi depresijoje vos atsikelia iš lovos. Tame pačiame mieste gyvena ir Mukešas, prieš porą metų netekęs savo žmonos, besijaučiantis visiškai vienišas, kai suaugusios dukros jau turi savo gyvenimus, nors su tėčiu kartais elgiasi kaip su mažu vaiku. Tarp šių dviejų veikėjų pamažu užgimsta draugystė su savais išbandymais ir gyvenimo pamėtėtais netikėtais pokyčiais.

Knyga parašyta lengvu stiliumi, viskas pateikta sklandžiai, tikrai nereikalauja pasukti galvos. Kai kurios vietos pasirodė ištęstos, o kitos, lyg ir svarbesnės, praeitos prabėgomis taip ir neužkabinus dar giliau. Įdomi knyga su stipriomis temomis, tačiau šios pateiktos lengvai, neapkraunant skaitytojo. Paskaitei, pasigraudinai, judam toliau. Visgi labai patiko hindu kultūros intarpai, kaip atrodo šių žmonių namai, santuoka, požiūris į vyresnius žmones, kaip vyksta pamaldos ir susibūrimai bendruomenėje. Tai tikrai pagyvino visą istoriją ir parodė, koks visgi daugiasluoksnis kiekvienas miestas.

  • Sara Nisha Adams “Knygų sąrašas”
  • Vertėja: Regina Šeškuvienė
  • Leidykla: Knygauk
  • Metai: 2023
  • Puslapiai: 420
  • Įvertinimas: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *