Trumpai, aiškiai, neklaidžiojant po veikėjus

Prieš porą dienų knygų klube aptarėme šį romaną, apimantį tikrus faktus bei tikro žmogaus išgyvenimus. Jei ne mūsų klubas, ši knyga nebūtų mano norimų perskaityti knygų sąraše, tačiau visai nesigailiu vienai narei ją pasiūlius. Ir rekomenduoju kitiems, ieškantiems tikrų istorijų, stiprių psichologinių išgyvenimų.

Daugeliui knygos plonumas, jos glaustumas buvo privalumas. Tai atskleidė istorijos esmę, nesigilinant į pavienius, ne tokius svarbius veikėjus. Būtent tai pabrėžė ir išryškino pagrindinio veikėjo išgyvenimus, nes šioje istorijoje svarbiausias jis. Tačiau man norėjosi daugiau.

Būčiau skaičiusi ir dvigubai ilgesnę knygą, jei joje atsiskleistų ir kiti veikėjai. Man norėjosi to nuklydimo į antraeilius vaidmenis. Norėjosi sužinoti apie paties Bilo psichologinę charakteristiką, plačiau papasakoti kodėl įvyko tai, kas įvyko. Taip pat pasirodė intriguojanti ir meilės linija, kuri staiga prasidėjo ir taip pat staiga nutrūko.

Prisipažinsiu, knyga tikrai nustebino. Jau 28-ajam puslapy likau be žado, „kaip, kodėl, whaaaaat????“. Kartais veiksmo linija pakrypdavo taip netikėtai, matyt, prie to prisidėjo gana greitas veiksmo vystymas, nevyniojimas į vatą ir nedaugžodžiaujant. Nespėdavai susivokti, ir jau žiūrėk viskas pasisuko kita linkme nei tikėjaisi.

Taip pat buvo įdomu skaityti apie psichiatrinės ligoninės darbą, jos užkulisius, net bandymus su pacientais pasitelkiant LSD (ne tik pacientai jį turėjo vartoti, bet ir patys daktarai). O kur dar ligoninės pacientai ten atsidūrę ne tik dėl psichologinių problemų.

  • Vertėjas: Ina Rosenaitė
  • Leidykla: Tyto alba
  • Metai: 2022
  • Puslapiai: 200
  • Įvertinimas: 3/5
  • Helen Humphrey “Bilas Triušio Pėda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *