Sostinės millennialsų balsas

Vos išgirdusi apie knygos pasirodymą, buvau kone pirma eilėje prie mugės stendo (žr. nuotrauką po apžvalga). Autorių socialinėse erdvėse seku jau gana seniai, tad žinojau, ko tikėtis. Absoliučiai nenusivyliau ir esu sužavėta jo rašymo stiliumi. Taip meistriškai pašiepiant bei kai kuriais atvejais šaržuojant perteikti stereotipus: ofisinis, pas tėvus gyvenantis turtuolio mentaliteto jaunuolis, studentė iš kaimo, prasilošęs marozas.

Galima šią knygą skaityti visiškai nesigilinus ir tik lekiant puslapiais. Tekstas pasirodys tik šmaikštus, kartais per daug grubokas, galbūt net lėkštas. Tačiau galima ir stabtelti. Už veikėjų matyti mūsų visažinį pasakotoją, kuris tą paviršutinį dialogą ar veikėjų mintis atskleidžia visai kitomis spalvomis. Būtent jis ir parodo visas užslėptas baimes, tėvų ar aplinkybių įvarytas traumas, veikėjų giliai paslėptą tikrąjį veidą, neišsakytas nesėkmes.

Mačiau gana daug neigiamų komentarų, jog čia daug seksizmo, mizoginijos, visai jokios prasmės. Tikriausiai taip, jei tik to teieškoma. Bet būtent tai ir parodo, kokios šių dienų aktualijos. Autorius viską taip aršiai pateikdamas bando peržengti šią nematomą liniją. Tas visažinis pasakotojas atveria akis, jog toks mąstymas neturi būti norma, tai nėra gerai ir atskleidžia, kodėl žmonės pasirenka tam tikrą kelią ir kas tuo metu verda jų galvose.

Savo tėvams, kitiems vyresnio amžiaus žmonėms, kurie nežino didmiesčio gyvenimo iššūkių/ subtilybių ar tiesiog nesupranta ofisinio darbo, šios knygos nerekomenduočiau. Nes tada ir įvertinimas tampa aiškus. Nors ką gali žinoti. Bandykit.

  • Leidykla: Laisves Media Group
  • Metai: 2024
  • Puslapiai: 240
  • Įvertinimas: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *