Tobulų šeimų nebūna

Knyga skirta jauniesiems paaugliams (10+). Nors man trigubai daugiau, visgi skaičiau su malonumu. Romanas perteikia vidinį paauglio nusivylimą savimi, kai atrodo, jog tavo šeimoje vien tobulieji, tiesiog neturi jokių trūkumų: mamos ir tėčio santykiai nuostabūs, puikūs darbai, atliepiami vaikų norai, seserų pažymiai geriausi klasėje, o elgesys nepriekaištingas.

Tačiau ar tikrai taip būna? Dažnai ir socialinėje erdvėje tokie atrodo kitų gyvenimai. Todėl tas padidėjęs nepasitikėjimas savo jėgomis, įgūdžiais ir net savo šeima, atrodo suprantamas. Kodėl kitiems viskas sekasi, kaip jie tai padaro, kodėl aš taip negaliu ir nemoku? Labai suprantami jausmai, tačiau būtina sau priminti, jog visi turi paslapčių ar matome ne pilną vaizdą.

Aleksas pradeda šnipinėti savo šeimą. Ir tikrai, atskleidžiamos ne tokios malonios šeimos paslaptys. Kiek daug patys slepiame ir kiek yra slepiama nuo mūsų. Tad metas prisėsti pokalbiui, kartais galbūt ne lengvam, sunkiam. Bet visada po jo pradedame pažinti ir suprasti vienas kitą geriau, atsiveria durys augimui.

  • Vertėja: Eglė Naujokaitytė
  • Leidykla: Debesų ganyklos
  • Metai: 2023
  • Puslapiai: 186
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *