Po paros teko pakeisti įvertinimą

Iškart pradedu nuo pabaigos. Perskaičiusius romaną mane taip sunervino tos seserys, kad knygą įvertinau 2 iš 5. Galiausiai ryte atsibudus truputį apsiraminau, ir pagalvojau, kad na, nebuvo taip blogai ir šiaip visas romanas labai labai geras, tik va kai kurios detalės visai numušė ūpą, tad overall įvertinimas: 3.

Tačiau grįžkime į pradžią. Vis dėlto net ir čia trečdalį romano mane erzino pagrindinė veikėja. Aš jums sakau, mūsų auros nesutampa 😀 Ne taip prastai, kaip pirmojoje serijos dalyje, tačiau visgi jos neapsisprendimo, naivumo ir pilstymo iš tuščio į kiaurą man pasirodė daugoka. Viską galbūt nusveria jos milžiniškas pokytis bei augimas, charakterio vystymasis. Ką jau ką, bet autorė puikiai perteikia herojaus kelionę.

Tamlinas. Pirmoj daly tikrai ne maža dalis žmonių jį įsimylėjo. Buvo įtartinų detalių, kurios galiausiai išryškėjo vėliau. Tad po šios knygos tikriausiai jis vienas nemėgstamiausių veikėjų. Vienintelis dalykas, kuris man užkliuvo buvo tai, kad jis visiškai dingo. Todėl pripažinsiu, pabaiga buvo gana netikėta, nes jau ir spėjau pamiršti apie jo egzitavimą.

Rysandas. Dabar jau mylimiausias visų veikėjas 😀 Gana klišinis  (blogietis išorėje, bet atsiskleidžia tik savo draugams ir iš tikro yra pats geriausias žmogus planetoje). Vis tiek prisidedu prie gerbėjų ir svajoju apie gyvenimą Velarėje.

Atsirado daugiau veikėjų, kurios spėjom pamilti, tad galiu tik pagirti Sarah J. Maas už talentą žmones pritraukti, išlaikyti ir sukurti tokią dinamiką tarp jų. Jau net nekalbu apie siužetą, kuris veda visą istoriją pirmyn. Atrodo, vos sustojame pailsėti, geriau pažinti herojus, jau vėl žiūrėk kažkas įvyksta ir prikaustomas mūsų dėmesys.

Gana trumpai ir padrikai čia viską papasakojau, bet tokia ir pati knyga, visko daug, viskas įdomu. Tad kodėl gi toks įvertinimas? PABAIGA. Na, gal ne pati pabaiga bet jau paskutiniai skyriai. Tiesiog labai suerzino Feiros seserys. Aš jų visiškai nesuprantu. Nesuprantu jų erzulio, nepasitenkinimo, apskritai jų reiškiamų jausmų ir veiksmų. Man jie atrodo absoliučiai nepagrįsti ir tik gadina istoriją. Suprantu, kad vėlesnėse knygose viskas bus paaiškinta ir net jos taps pagrindinėmis veikėjomis. Bet ar tikrai verta taip viską slėpti, jei nuo to kenčia šios dalies kokybė? Susitaikiau su esama situacija, nusiraminau, pagalvojau apie būsimas dalis ir tas pyktis truputį atlėgsta.

Tad dar padarysiu trumpą pertrauką ir tikrai su nekantrumu imsiuosi sekančių knygų. Beje, jei nesate matę ACOTAR memes ar tiktok, daug ką prarandat. Vakarą tikrai praskaidrina.

  • Sarah J. Maas “Miglos ir įtūžio dvaras”
  • Vertėja: Gabrielė Gailiūtė-Bernotienė
  • Leidykla: Alma Littera
  • Metai: 2022
  • Puslapiai: 624
  • Įvertinimas: 3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *