Noriu trečio vaikelio

O tada po poros minučių grįžtu į realybę ir matau neplautus indus, besimušančius brolius bei ant grindų išmėtytus žaislus. Jau dabar atrodo nespėju gyventi. Vis mažiau lieka laiko sau, santykiams su vyru, kiekvienu vaiku atskirai. Maniau, kad sunku su vienu vaiku, tada šeimą papildė antrasis. Taip, papildė. Įnešė daug chaoso, bet dar daugiau gerų akimirkų ir meilės.

Norėčiau, kad ši knyga būtų pasirodžiusi anksčiau, kai tik laukiausi antrojo sūnaus. Ji kupina ne tik psichologinio bei emocinio palaikymo, bet ir praktinių patarimų (gimdymo, miego, žindymo, darželio klausimų). Sūnui jau pusantrų metų, tad vieni skyriai patiko ir tiko labiau, kiti – mažiau.

Jaučiausi suprasta ir išgirsta. Tą emocinę perkrovą, norą persiplėšti pusiau, pabėgti, negrįžti ar kaip tik nepaleisti vaikų, supras tik kita mama. Tik ji žino tą dviejų vaikų naštą ir džiaugsmą, norą nepamesti savęs, bet ir jausmą, kad tavęs tokios, kokia buvai anksčiau – nebėra. Tad ši knyga man buvo lyg terapija. Kupina empatijos bei palaikymo, kurio taip dažnai mums trūksta.

  • Metai: 2023
  • Puslapiai: 230
  • Įvertinimas: 5/5
  • Eglė Lukinaitė-Vaičiurgienė „Dviejų vaikų mama“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *