Geriau nei Bridžitos Džouns dienoraštis

„Tik ne dar viena nelaiminga moteris apsėsta savo svoriu ir kuriai viskas nesiseka“ – buvo pirmoji mano mintis. Situacija pasitaisė, knyga įgavo pagreitį, veikėjai tapo artimesni, o humoras nepaleido.

Romano pabaiga gana nuspėjama, tačiau nebanali. Veikėjai, kad ir kokie kartais būtų erzinantys, turi tam priežasčių, po truputį atsiskleidžia vienas kitam ir skaitytojui. Ir yra ne taip, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Jų pokalbiai bei monologai vertė mane tai vartyti akis, tai rausti ar tiesiog juoktis.

Truputį rimties knyga įgavo antroje dalyje. Atsvėrė tą saldumą, kuris jau galėjo ir pabosti. Na, o ir negali viskas būti tik gerai. Autorės atskleidžia ir šeimos dinamiką, tarpusavio santykius bei koks svarbus yra visos giminės užnugaris.

Kas gi nepatiko? Pagrindinė veikėja Olivė pasirodė per daug susikoncentravusi į save. Viskas jai nesiseka, visi prieš ją susimokę. Priima savo svorį, tačiau daugiausiai pati jį ir komentuoja. Jei tai būtų tikras žmogus, nebūtume draugės, nes šios savybės tiesiog erzina.

Lengvas, tačiau ne banalus vasaros skaitinys. Kai norisi trupučio meilės, barnių, geros humoro dozės. Skaitysiu ir kitas autorių knygas.

  • Vertėja: Ignė Norvaišaitė-Aleliūnienė
  • Leidykla: Svajonių knygos
  • Puslapiai: 320
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 3/5

Christina Lauren „(Ne)viskas įskaičiuota“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *