Jau noriu knygos antros dalies

Tokios nebus, bet pasvajoti galima. Distopijos – visiškai mano žanras. Todėl nuo pirmų puslapių panirau į 2125 – uosius, kai Žemė yra prie skurdo ir bado ribos, o žmonės susiskirstę į vargšus bei Neliečiamuosius, tą saujelę turtingųjų, kuriems priklauso viskas.

Pagrindinė veikėja Izidė vaizdžiai nupasakoja savo kasdienybę, apsemtus miestus, kaip žmonės prisitaikė ir kabinasi į gyvenimą iš paskutiniųjų. Vienintelis išsigelbėjimas – kelionė į naują planetą. Skaitant galvoje vis šmėstelėdavo filmas „Interstellar“ (liet. „Tarp žvaigždžių“). Nors čia apie kosmosą nieko nesužinome, tačiau vėliau gana vaizdžiai aprašomas erdvėlaivis bei Naujoji Žemė.

Visas knygos veiksmas rutuliojasi gana greitai, nesuspėji nei pradėti jaudintis dėl veikėjų, o žiūrėk, jie jau randa išeitį iš susiklosčiusių situacijų. Kartais per daug naiviai, kartais neįtikėtinai sėkmingai. Nuo romantinės linijos, iki pasikėsinimo pakeisti pasaulio santvarką. O ir patys veikėjai turi aiškų tikslą, jo siekia, yra vienpusiški, nepamatome jų vidinės kelionės.

Visgi, nereikia pamiršti fakto, jog knyga skirta paaugliams nuo 14-os metų, tad visko čia pakankamai. O aš labai norėčiau, jog būtų antra knygos dalis ar filmo ekranizacija.

  • Vertėja: Erika Sabaliauskaitė
  • Leidykla: Debesų ganyklos
  • Puslapiai: 270
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 4/5

Ačiū leidyklai už padovanotą knygą, tai nedaro įtakos įvertinimui.

Knygą galite įsigyti čia: https://www.terrapublica.lt/parduotuve/knygos/kurybiska-europa/naujas-slaptazodis-pokyciai/projektas-naujoji-zeme/

David Moitet „Projektas Naujoji Žemė“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *