Knyga apie knygas

Nors gal labiau reiktų teigti, jog apie skaitančius žmones. Kaip knygos atspindi jų jausmus, o pasirinkta kitokia, kartais labai netikėta literatūra – gali net pakeisti ir kasdienybę.

Knygos veikėjai gana aiškūs, su savomis baimėmis, prietarais. Ir tik mažos mergaitės bei knygininko dėka viskas po truputį taisosi. Jaunatviškas ir kartais labai naivus entuziazmas išjudina visus iš vietos. Tai labai kontrastuoja su paties knygininko pozicija, kuris jau kasdien jaučiasi vis blogiau, o ir mintys tampa tamsesnės. Visada pabrėžiamas gyvenimo tikslas, kuris ir stumia pagrindinį veikėją į priekį bei leidžia tuos pokyčius priimti.

Įdomus pasirodė ir knygyno savininkės portretas. Ji čia vaizduojama kaip antiherojė, viskas remiasi tik į pelną, patogumą bei pagarbą jai. Noras atitrūkti nuo tradicijų ir tuo pačiu primesto kitų įsivaizdavimo, kaip viskas turi veikti. Ir tik protarpiais sužinome tikrąsias priežastis. Pabaigoje man ji pasirodė visai pamiršta ir iki galo neišpildyta. Norėjosi visai kitokios pabaigos jos atžvilgiu.

Skaityti buvo smagu. Pats tas, kai norisi lengvesnio romano, kurį galima perskaityti per savaitgalį. Literatūrinės užuominos taip pat įtraukdavo ir leido suprasti, kad truputį atsilieku su klasika. Tačiau tik tiek.

  • Vertėja: Eglė Greverė
  • Leidykla: Briedis
  • Puslapiai: 212
  • Metai: 2023
  • Įvertinimas: 3/5

#dovana tai nedaro įtakos mano įvertinimui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *