Radau savo komforto knygą

Man visada būdavo keista girdėti, kai sunkiu momentu, žmonės skaito tą pačią knygą dar ir dar kartą ir vis atranda kažką naujo. Kam skaityti dukart, kai pasaulyje tiek daug dar neatrastų romanų, autorių. Perklausius audio knygą „The House in the Cerulean Sea“ supratau.

Didžiumą laiko klausydama šio romano tiesiog šypsojausi, o galvoje neįtikėtinu greičiu sukosi vaizdiniai, kartais net jaučiausi lyg būčiau apsupta pačiu mieliausiu ir švelniausiu pledu. Tiesiog širdis sąla prisimenant. Žinoma, prie šio efekto prisidėjo ir įgarsintojas, kuris visus veikėjus perteikė skirtingais balsais, intonacijom. Tikrai turėjo savo žavesio.

Pagrindinis veikėju Linus Baker, absoliučiai tipinis ir be gyvenimo džiaugsmo valstybės tarnautojas, gauna slaptą užduotį aplankyti niekam nežinomus magiškų vaikų globos namus. Jo darbas yra įsitikinti, kad viskas vyksta pagal taisykles ir vaikams suteikiamos geros gyvenimo sąlygos. Tačiau Linus nesitikėjo sutikti tokių globotinių bei atsakingo asmens Arthur. Kartu su jais mokosi suprasti, jog visi esame skirtingi, kaip atleisti kitiems ir nepulti į kraštutinumus, kaip save priimti ir negyventi tik pagal primestas taisykles ar kitų įsivaizdavimą.

Autorius žavi savo humoro jausmu, neapsunkindamas skaitytojų perdėtu dramatiškumu. Viskas tarpusavyje taip sustyguota ir dera, kad tiesiog malonumas skaityti (arba klausyti). Ir dabar jau suprantu terminą Cozy fantasy. Jame atrandama šildanti draugystė, sukuriama šeima, yra maginių elementų, o patys veikėjai spinduliuoja šiluma.

Niekada antrą kartą knygų neskaitau, bet šįkart tai bus išimtis. Jau nusipirkau ir popierinį variantą. Pigiausiai radau humanitas.lt. Prigriebiau dar porą angliškų romanų. Parodysiu kitą kartą.

  • Puslapiai: 394
  • Metai: 2020
  • Įvertinimas: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *