Knyga, verta visų geriausių atsiliepimų

Jennette McCurdy, nors ir žinoma aktorė iš serialų „iCarly“, „Sam & Cat”, man buvo visiškai negirdėta ir nematyta. Ėmiausi šios knygos vedima rekomendacijų, nes vis sušmėžuodavo mano feed’e. Labai džiauguosi šiuo atradimu. Klausiau audio knygos per scribd platformą, įgarsino pati aktorė. Stipru. O vienoje vietoje jai susigraudinus, pamaniau, kad ir pati pravirskiu.

Knyga žada pasakojimą apie aktorės gyvenimą už uždarų durų, apie kurį niekas nekalbėdavo: aktorystės pradžia, kontroliuojanti, narcisistinė motina, apskritai toksiški santykiai su tėvais, bulimija, alkoholizmas. Pradžia pasirodė nieko neišskirtinė, mama, norinti, jog dukra įgyvendintų jos svajonę, dukra bet kokiu atveju bandanti šiai įtikti, visiškai neturinti savo nuomonės. O ir aktorystės pamokos bei pirmieji pasirodymai – nieko nuostabaus, ne visiems juk iškart viskas patinka, kartais tam prireikia laiko.

Tačiau kuo toliau, viskas darėsi kraupiau: motinos manipuliacijos, paskatinimas skaičiuoti kalorijas ir žinojimas apie dukros anoreksiją, jos maudymas iki pat pilnametystės, krūtų patikros dėl vėžio, visiška gyvenimo kontrolė. Autorė pateikia tai kaip normalų savo gyvenimą, nieko čia keisto, pateisina savo motinos elgesį. Ir tik vėliau kartu su ja pačia keliaudami per gyvenimo metus, santykius su vyrais, tolimesnį bendravimą su mama ir pagalbos ieškojimą, pradedama į viską žvelgti kritiškai, galbūt tikrai ne viskas čia gerai. Pasiektas dugnas, metas atsispirti.

Pasakojimo stilius kasdieniškas, įtraukiantis, tačiau tikrai nepaliekantis abejingų. Turėtų patikti „Apšviestoji“, „Neortodoksiška“ gerbėjams, nors šių memuarų autorių išgyvenimai bei patirtys skirtingos. Ir pripažinsiu, ši knyga iš visų paminėtų man patiko labiausiai. Autorė sugeba viską taip paprastai pateikti, jog jautiesi lyg per išpažintį, kurią išsakė tavo geriausia draugė.

  • Puslapiai: 320
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *