Knyga, padalijusi skaitytojus į dvi stovyklas

Vieniems ši knyga kone blogiausias metų skaitinys – kitiems, priešingai. Aš būčiau antrojoje stovykloje, kuri šį trilerį vertina teigiamai. Ne geriausias metų romanas, bet tikrai smagiai praleistas laikas.

Truputis šiurpuliukų – gerai, keistoka pradžia. Ir klausimas, ar ji tokia dramatiška tikrai buvo reikalinga. Bet sudomino. Gaila, kad tuo visas šis kabliukas ir baigėsi. Veritė irgi tokia lyg iš mistinių romanų. Kartais tiesiog pati bijodavau pažvelgti į laiptų viršų. Bet prisipažinsiu, esu visiška bailė.

Truputis meilės – abi romantinės istorijos gražios, savaip pritraukiančios ir tikrai žadinančios aistras.

Truputis šeimos dramos – kad ir kaip viskas atrodytų iš šalies, kiekviena šeima su savomis dramomis, skaudžiomis istorijomis bei netektimis. Taip ir čia. Sužinome net kelias nelaimingų atsitikimų versijas, kurios ir tampa visa ko pagrindu bei veda siužetą į priekį.

Truputis vidinių konfliktų – pagrindinė veikėja ne tik neseniai patyrė savus sukrėtimus, tačiau įsitraukė ir į kitos šeimos gyvenimą, sukeldama jame dar daugiau sumaišties. O kur dar vyro pasirinkimai, pareigos jausmas.

Sudėjus visus „trupučius“ Colleen Hoover ir vėl pavyko pritraukti daugelio dėmesį. Nors ji yra meilės romanų guru, kas ir šiame romane iš erotinių scenų ir romantinės linijos gana akivaizdu, tačiau ir trileris jai pavyko tikrai neblogai. Tokie skaitytojai kaip aš, kurie pirmu taikymu tikrai nesirinktų trilerio, kurie truputį prisibijo visų sudėtingų istorijų narpliojimo, pėdsakų mėtymų ir t.t., tikrai mėgausis šiuo romanu. Toks lengvas vakaro skaitinys, kuris įtrauks, nepaleis ir dar paliks gana daug neatsakytų klausimų.

Suprantu ir visus neigiamai vertinančius šią knygą. Jei žvelgsime vien kaip į trilerį, tai jis tikrai labai silpnas. Galima daug įvykių tiesiog atspėti, na gal išskyrus pabaigą (pataisykite, jei klystu). Patys veikėjai gana tipiniai: prispausta gyvenimo ir motinos pagrindinė veikėja, atsidavęs vyras ir tėvas, pati seksualiausia ir protingiausia žmona, kurią ištiko nelaimė ir kuri galbūt yra blogietė. Gana paprasta kaip ir daugelis panašių jau girdėtų ar matytų istorijų. Nieko naujo.

  • Vertėja: Inga Čepulienė
  • Leidykla: Baltos lankos
  • Puslapiai: 304
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *