Patarimų daug, svarbu, kad noro būtų

Šią knygą skaičiau gana ilgai, nors ji tokia plonytė. Tačiau norint bent kažką suprasti bei įsiminti, tenka sustoti, skaityti dar kartą, pasižymėti. O norint tikrai pradėti įgyvendinti patikusius patarimus, dar ir dar kartą skaityti. Juk teorijos vien neužtenka. O ir ne visos mintys turi būti kiekvienam pritaikomos, todėl pravartu atsirinkti.

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog daugelis aprašomų dalykų net nesusiję su stresu. Kaip kvėpavimas, motyvacijos stoka ar užuojauta sau išspręs problemas? Jų ir nežadama išspręsti. Čia keičiamas požiūris į jas, pateikiami kitokie tų problemų ar streso priėmimo būdai.

Keli patarimai jau buvo girdėti iš mindfulness (dėmesingo įsisąmoninimo) praktinių užsiėmimų bei kitų knygų. Tačiau čia viskas vienoje vietoje ir glausčiau. Pati dėmesingo įsisąmoninimo idėja man labai patinka, tiesiog pajausti save čia ir dabar, be minčių, tik pojūčiais. Na, o jei mintys klaidžioja, vėl bandyti grįžti į save. Žinoma, tai tik viena dalis. Todėl daugelis patarimų man siejosi būtent su dabartimi, stengiantis nesigręžioti į praeitį, klaidas ir nekuriant ateities scenarijų, kurie galbūt niekada net neįvyks.

Dalinuosi su jumis trimis man labiausiai patikusiais patarimais. Jų buvo ir daugiau, tad kviečiu jus skaityti šią knygą bei išsirinkti jums tinkamiausias praktikas.

P.S. Didelis pliusas autorės humorui, kuris laiku ir vietoje.

Ačiū leidyklai už padovanotą knygą. Tai nedaro įtakos mano įvertinimui. Knygą galite įsigyti štai ČIA

  • Vertėjas: Laura Vilčinskaitė
  • Leidykla: Briedis
  • Puslapiai: 216
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 5/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *