Pedantės manifestas

Tvarka, tvarka ir dar buitekas, tik Havajuose. Čia ką prisimenu po savaitės. Nors iš tikro knyga apie daug daugiau.

Visų pirma nustebino autorės rašymo stilius. Kažkas naujo jos kūrybai. Pasiteisino. Įtraukė ir lyg sąmonės sraute vedė iš paskos. Ir vis neapleido žinomumo jausmas, jau kažkas matyta jos Instagram stories ar įrašuose. Todėl visiškai atsiriboti nuo pačios autorės labai sunku. Kitas klausimas, ar reikia. Jei nieko nežinočiau, būtų ir kita skaitymo patirtis.

Buvo visko. Teko ir balsu juoktis. Norėjosi vyrui cituoti, kad „va, žiūrėk, taip yra šiam motinystės laikotarpy”. Kai kur jau ir pabodo tas pats per tą patį. Lyg ir kartojasi, nejuda į priekį. Bet vėl sugeba įtraukti, užkabinti įterpiant naują motyvą. O jų čia ne vienas.

Autorė linki skaitantiems pažinti būtį, santykį su dievais, egzistencializmą. Taip, buvo ir to. Man tai ne dvasinė knyga, tad ir visas dieviškumas suraibuliavo paviršium. Nors to ir neieškojau.

Galbūt buvo per daug. Viena tema užkabina, o žiūrėk, ji jau pradingo kitame skyriuje. Visgi knygą rekomenduoju visoms užsisukusioms buity. Jei ne sužinoti kažko naujo, tai bent atpažinti save.

  • Puslapiai: 212
  • Leidykla: Tyto alba
  • Metai: 2022
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *