5 priežastys pamėgti spoilerius

Esu viena iš tų, kuri labai mėgsta sužinoti knygos pabaigą iš anksto. Tad pirmas dalykas paėmus knygą į rankas, yra perskaityti paskutinį jos puslapį. Tas pats galioja filmams bei serialams – atsuku jų pabaigą. Kodėl, o kodėl jūs klausiate? Čia pateikiu 5 priežastis, kodėl kai kurie mėgsta išsispoilini sau knygos ar filmo siužetą, pabaigą.

📚1. Padeda sumažinti įtampą. Kartais skaitant susikaupia toks įtampos užtaisas, kad galima prie knygos net nebesugrįžti, tad paprasčiau įtampą sumažinti truputį paskaičius po kelis sakinius į skyrių pabaigas.

📚 2.Stabilumas. Nežinau, kas vyks po poros dienų mano gyvenime, nekalbu jau apie pusmetį ar metus. Bet bent jau žinau skaitomos knygos pabaigą.

📚 3.Padeda geriau suprasti siužetą. Informacija jau kažkiek žinoma, tad ir lengviau suprantama. Detalės taip nebeblaško dėmesio.

📚 4.Įtampos malonumas. Nors ir žinoma pabaiga, įdomu pamatyti, koks knygos konfliktas iki tos pabaigos privedė, nes iš siužeto atrodo visai netikėtina, kad istorija baigsis būtent taip.

📚 5.Leidžia geriau įsigilinti į mažiau svarbias detales. Juk žinome tik atomazgą, tačiau nežinome pagrindinių veikėjų reakcijos, vidinių jausmų ar sekančių veiksmų.

🎬 Bonus: labai mėgstu žiūrėti jau matytus filmus. Pvz: Keršytojai, Armagedonas, Haris Poteris, Kietas riešutėlis. Juk visi žinome, kaip jie baigsis, bet vis mielai prie jų grįžtame ir net tuo mėgaujamės. Tad kodėl gi to nepabandžius ir su knygomis?

📢⁉️Kokia jūsų nuomonė apie spoilerius? Mėgstate ar bėgate nuo jų kuo toliau?⁉️📢

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *