Narine Abgaryan „Iš dangaus nukrito trys obuoliai“

Kaimo bendruomenės gyvenimas. Kiekviena šeima turi savo istoriją, savus džiaugsmus, nuopolius, liūdesį. Taip ir šio kaimo gyventojai, kiekvienas atskirai, bet tuo pačiu kartu su visais. Kaimą stelbė karas, badas, stingdančios žiemos, daug mirusių, mažiau nei norėta – išgyvenusių. Bet jie nepasiduoda, kabinasi į buitį, kasdienos darbus, vienas kitą.

Pradžioje atrodo, jog istorija vystysis tik apie vieną veikėją – Anatoliją. Todėl autorės pasakojimas apie vis kitą kaimo šeimą, gana nustebino. Tačiau tai tik pagilino sąsajas tarp kaimo gyventojų, tik dar labiau pabrėžė kiekvieno veikėjo praradimus bei atskleidė kiekvieną iš jų palietusią magiją. Magiškasis realizmas čia toks tikras, jog atrodo, galėtų nutikti bet kam.

Taip ir judame kartu su veikėjais per jų gyvenimus. Nors veiksmo čia ne per daugiausia, išgyvenimai įtraukia, o nepailstantis tikėjimas verčia nusišypsoti. Apie kai kurių humorą jau net nekalbu, priverčia krizenti net ir beviltiškiausiose situacijose.

Vėliau sekė dar keli pasakojimai, visiškai nesusiję su pagrindiniu. Vieni patiko mažiau, kiti – labiau. Todėl juos vertinti gana sunku, nes kiekvienas pasiima tai, kas jam tuo metu atrodo reikalingiausia. Taip ir čia.

Rekomenduoju. Ypač lietingam rudeniui ar šaltai žiemai atėjus. Kai vienintelis rūpestis – kokią čia arbatą išsirinkti ar į kurį pledą įsisukti. O ši knyga – tikrai sušildys.

  • Vertėjas: Alma Lapinskienė
  • Leidykla: BALTO leidybos namai
  • Puslapiai: 256
  • Metai: 2021
  • Įvertinimas: 4/5

Už knygą dėkoju leidyklai „BALTO“. Tai nedaro įtakos mano vertinimui. Juk nuo to skaitymo patirtis nesikeičia.

#reklama #dovana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *