Ignė Ale „Tarp A ir B“

Pats tas, kai norisi prasiblaškyti. Knygos veiksmas kasdieniškas, lyg būtų galėjęs nutikti tau ar gerai draugei. O ir pati pagrindinė veikėja Ana labai žemiška, su labai gerai daugeliui merginų suprantamomis bėdomis: tau trisdešimt, o tu neturi nei vaikų, nei vyro. Tad tas visuomenės perdėtas spaudimas puikiai atsispindi knygoje.

Romanas nėra tokia nuspėjamas, koks gali pasirodyti iš pradžių. Pasirinkimas tarp dviejų vaikinų visiškai aiškus. Žaviajam kaimynui neatsispirtų nei viena, tačiau Anos paauglystės meilė Benas – tiesiog nesupratau jo reikalingumo. Veikėjas pavaizduotas taip neigiamai, kad neturėjau nei noro, nei laiko jo pamėgti. Nors pagrindinė veikėja dėl jo ėjo iš proto. Tad šis neatitikimas truputį erzino. Visgi pats veiksmas ar tuo labiau pabaiga nėra tokie nuspėjami. Todėl už pačios istorijos atomazgą, kuri pasirodė kiek neįprasta, pridedu balą, tačiau už pačios knygos pabaigą, jį atimu. Nes, o kam, o kam gi jos reikėjo, pridėtinės vertės vėlgi tame nematau.

Kitas gana nepatikęs knygos aspektas, tai pačios pagrindinės veikėjos negebėjimas apsispręsti. Tai jai reikia vyro, tai jau nereikia, tai reikia vaikų, tai nereikia. Na, gal toks ir pats gyvenimas. Vieną dieną verki, kad nerandi vaikino, kitą – žiūrėk jau pradedi susitikinėti su kaimynu, o dar kitą, verki dėl buvusios pirmosios meilės. Toks mėtymasis ir vėtymasis gana keistas, o kur dar tas kaimyno pastovus vadinimas „meilužiu“. Kas taip kalba? Trumpalaikiai santykiai, šiaip pasižaidimas, laikinas vaikinas, bet meilužis? Iš kurio amžiaus Ana išlindo?

Na, bet kokiu atveju, jei ieškote lengvo poros vakarų romano, tai šis bus pats tas.

  • Leidykla: Svajonių knygos
  • Puslapiai: 360
  • Metai: 2021
  • Įvertinimas: 3/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *