Aurima Dilienė „Šeima – komandinis žaidimas“

Praktiškai, be stebuklingų patarimų. Kaip pati autorė teigia, ši knyga neskirta išgelbėti santuokos, tad, jei esate prie skyrybų slenksčio, teks ieškoti kitos pagalbos. Čia rasite kaip pagilinti tarpusavio ryšį, geriau suprasti partnerį ir stiprinti šeimos ryšį. Autorė nedaugžodžiauja, labai aiškiai ir konkrečiai išskiria temas bei jas nagrinėja. Pateikia lengvai suprantamas ir daug laiko nereikalaujančias užduotis, kurioms nereikia specialaus pasiruošimo, užtenka tik noro. Taip pat gausu ir pasidalijimų iš asmeninės patirties.

Būtent toks autorės lengvas rašymo stilius ir pritraukia bei leidžia suprasti perduotą medžiagą. Būna tokių savipagalbos knygų, kurias atrodo skaitai skaitai, o galiausiai nieko ir nepasiimi, nes pusė pateiktos informacijos atrodo net nepritaikoma ir tik gerai skamba „ant popieriaus“. O čia autorė išskiria konkrečias ir reikalingas temas: tarpusavio santykius, ribas, kokie turi būti pamatai, efektyvų bendravimą, konfliktus, intymumą, tėvystę, mylinčio žmogaus savybes ir kt. Nei pridėsi, nei atimsi. Gal kai kuri informacija jau girdėta, tačiau pasikartoti ne taip jau ir blogai.

Kartais skaitant sukildavo neigiamos emocijos. Galbūt tai nenoras priimti informacijos, pvz., kad mums niekas nieko neprivalo, net sutuoktinis. Ir dėl asmeninių priežasčių man užkart kyla atmetimo reakcija. Todėl puikiai suprantu, kad ties šiuo klausimu dar reikia padirbėti. Manau, jog kiekvienas šioje patarimų knygoje gali rasti jam aktualius klausimus, problemas bei sprendimo būdus. Juk meilė – tai ne baigtinis veiksmas, o nuolatinis tarpusavio kuriamas ryšys, kuris gali išlikti tik abiem įdedant pastangų.

Taip pat svarbu suprasti, kad neužteks vien perskaityti šios knygos. Teks sustoti ir grįžti prie pateiktų praktinių užduočių. Kaip minėjau, jos nereikalauja išankstinio ar daug jėgų atimančio pasiruošimo, kuris dažnai net atbaido. Šios užduotys tai yra jūsų ir partnerio tarpusavio pokalbiai tam tikrais klausimais. Kartais šie klausimai labiau kaip gairės, kurios turėtų jus užvesti ant kelio gilesniem pokalbiam.

  • Leidykla: Alma littera
  • Puslapiai: 192
  • Metai: 2019
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *