Knygų marinavimas arba tinkamo meto laukimas

Nežinau, kuriuo momentu lentynose atsirado daugiau knygų nei sugebėčiau jų perskaityti per pusmetį, metus, dvejus, o galiausiai ir trejus. Vis prireikdavo tos ar anos knygos santykių, vaikų auginimo ar tiesiog saviugdos tema, o kur dar naujausi romanai ar tiesiog kitų skaitytojų rekomendacijos, kurioms nesugebėjau atsispirti. Žinoma, nepraleidžiu ir apsilankymo bibliotekoje. Dažnai pažadu nebeimti naujų knygų, bet vis šį pažadą sulaužau pasiimdama daugiau nei jų pora.

Šios knygos, pasirinktos nuotraukoje, yra neatsitiktinai. Jos yra ne seniausiai, bet tikrai apie metus gulinčios lentynoje ir vis laukiančios savo eilės. Nes juk turi ateiti tas momentas būtent tai knygai. Bent jau dažnai taip save įtikinėju. O dažniausiai tas momentas neateina ir vis marinuoju knygas toliau. Galėčiau užkart įvardyti bent dvidešimt knygų, kurias noriu perskaityti, bet šis skaičius užkart atbaido ir tikslas įveikti bent pusę jų tampa neįmanomas. Todėl pradžiai užteks ir penkių.

Net trys iš šių penkių knygų yra saviugdos/ santykių. Jas atsiversti, o vėliau ir perskaityti užtrunku ilgiausiai. Nes juk reikia, kad bent kažkas įsimintų ir išliktų. Na, o kiti du romanai kalba patys už save. Guillaume Musso, prancūzų topas, Kristina Sabaliauskaitė – lietuvių. Tad laukia ne vienas puikus mėnuo derinant šias knygas su kitomis mano skaitomomis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *