Lisa Kleypas „Svajonių ežeras“

Visiškas lengvumas. Trečioji „Penktadienio uostas“ knygų serijos dalis. Apie trečiąjį brolį, kuris užsisklendęs savyje, prie alkoholizmo liūno ribos. Knygos pradžioje grįžtame truputį anksčiau nei prasidėjo pirmojo brolio Marko istorija. Ir vėliau kai kurie brolių gyvenimo įvykiai parodomi būtent iš šio jauniausio brolio Alekso perspektyvos ir jo požiūrio taško. Šis autorės ėjimas man visai patiko, nes parodė ir kitą galimą realybės suvokimą.

Ir vėl ta pati tema – vyro nenoras ir negebėjimas įsipareigoti. Kilus iš tokios disfunkcinės alkoholikų šeimos, lyg ir viskas aišku. Tačiau šioje knygoje man pritrūko šio šeimos paveikslo. Galime suprasti, kad Alekso santykiai su abiem broliais Marku ir Semu gana uždari, jiems sunku bendrauti, bet norėjosi tų santykių priešistorės, bei santykių su tėvais gilumos. Būtent šioje dalyje man šeimos vidinė istorija praplaukė paviršiumi.

Lisos Kleypas moterų kuriami paveikslai yra netoli idealo. Ši trečioji dalis – ne išimtis. Tiek pagrindinė veikėja Zoja, tiek jos pusseserė yra gerumo, nuoširdumo, grožio bei pasiaukojimo įsikūnijimai. Tik jos gali atvesti vyrą į doros kelią. Kartais to idealumo ir „visko kaip per sviestą“ buvo per daug, nes tos milžiniškos toksiško bei sergančio žmogaus problemos atrodo sumenkinamos ir taip lengvai išsprendžiamos. O kur dar mistinė knygos dalis, apie tik Aleksui matomą vaiduoklį, kurio istorija persipina su jo paties gyvenimu. Todėl trūko to tikroviškumo, kuris be kalbančio ir nieko neprisimenančio vaiduoklio, galėjo paversti istoriją daug stipresne.

Pripažinsiu, šioje dalyje tikrai kaito kraujas. Iš visų serijos knygų, ši pasirodė labiausiai įtraukianti erotine prasme, sugebanti įkaitinti bei greit atsitraukti. Toks liūto tampymas už ūsų, kuris vėliau atsiperka. Erotika pasirodė švelni, neperspausta, be didesnio vulgarumo. O ir visa knyga tokia: tikras išsigelbėjimas, kai norisi atitrūkti nuo kasdienybės, rūpesčių ir tiesiog pasinerti į gerą bei paprastą meilės istoriją.

  • Vertėjas: Kristina Lukoševičė
  • Leidykla: Svajonių knygos
  • Puslapiai: 384
  • Metai: 2020
  • Įvertinimas: 2/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *