Anna Johannsen „Lavonas paplūdimio krėsle“

Jei ieškote paties lengviausio detektyvo, kokį tik įsivaizduojate, tai „Lavonas paplūdimio krėsle“ kaip tik jums. Saloje randamas negyvas vaikų namų direktorius, vyriausia komisarė Lena, kuri toje saloje praleido savo vaikystę, išsiunčiama tirti šios bylos. Ir koks netikėtumas, sutinka savo buvusią gyvenimo meilę. Pasijaučiau „biški ekstrasensas“, nes viskas buvo nuspėjama.

Lengvas rašymo stilius, puikiai perteikta Amrumo dvasia, daug dialogų, gana nesudėtingi veikėjų santykiai neapsunkino knygos skaitymo bei puslapiai tiesiog patys vertėsi. Todėl, nors ir įvertinau knygą ne pačiu geriausiu balu, visai patiko ją skaityti kaip lengvą vasaros detektyvą, neverčiantį susikaupti ar įtemptai galvoti. Kartais tai būna knygos privalumu.

Nesakau, kad buvo visiškai nuobodu. Kaip pirmoji „Salų komisarės“ dalis, ši knyga puikiai supažindina su pagrindine veikėja, jos santykius su tėvu, teta, buvusiu mylimuoju ir net dabartiniais draugais. Pateikiamas gana platus vaizdas, ne vien sumanios detektyves, tačiau ir supykusios dukters, mylinčios dukterėčios ar įsipareigoti nesugebančios mylimosios. Ji vaizduojama kaip visiškai paprastas žmogus, kuris klysta ir tuo pačiu mokosi.

Negaliu teigti, kad nuspėjau viską. Tikrai buvo ir porą įdomesnių vietų, kurios atskleidė gilesnes visuomenės problemas bei pačios policijos darbo užkulisius. Nors romantinė knygos dalis nuvylė, visgi detektyvinė gana pritraukė ir buvo įdomu, o kaipgi pasibaigs. Jei bibliotekoje aptiksiu antrą dalį, skaitysiu. Jei ne, tai nesijausiu ir nusivylusi.

  • Vertėjas: Dalia Kižlienė
  • Leidykla: Briedis
  • Puslapiai: 240
  • Metai: 2021
  • Įvertinimas: 2/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *