Lisa Jewell „Stebiu tave“

Labiau pasisekusi šeimos drama su trilerio prieskoniu nei šaltakraujis kupinas veiksmo trileris. Įvykdomas kraupus nusikaltimas. Susipažinkite su įtariamaisiais:

Tomas Fincviljamas – naujasis turintis išgelbėti mokyklą direktorius. Toks jausmas, kad pats gražiausias ir patraukliausias vyras pasauly, nes žavi visas moteris ir mokines. Tik kažkodėl mano vaizduotėje jis turėjo alaus pilvą ir buvo praplikęs. Ir tai man niekaip nesiderino su visais jo seksualiais apibūdinimais ir charakteriu apskritai. Kažkoks vaizduotės gličas pas mane gavos. Prieš dvidešimt metų viena mokinė jį įsimylėjo. Galbūt esamos kaimynės persekiotojas. Na, o apskritai tai tiesiog šeimos galva.

Tomo žiauriai creepy sūnus Fredis – stebi visus kaimynus su žiūronais, juos fotografuoja ir retušuoja nuotraukas. Absoliučiai nemoka bendrauti. Toks nepiktybinis, bet iš tikro neaišku, ką galvoja.

Tomo žmona – beveik visą romaną absoliučiai blanki asmenybė. Tiesiog keista namų šeimininkė, kuriai sūnus visiškai nerūpi, o visas pasaulis sukasi tik apie vyrą.

Naujoji kaimynė Džoja Malen– ištekėjo ir sumąstė, kad po mėnesio jau viskas atsibodo, tad gal reiktų susirasti kitą meilės objektą. O tam juk geriausiai tinka kaimynas/ sexy mokyklos direktorius.

Džojos vyras – grynai tik dėl grožio, kad fone pasivaidentų ir primintų, jog mergina ištekėjusi. Labiau pasitarnauja atskleisti žmonoms vidinėms dramoms ir problemoms.

Išprotėjusi kaimynė – kaip ir Tomo sūnus – mato viską. Tik čia jau apsėdimas visiškai. Įsitikinusi, jog yra persekiojama ir kažkas ateina į namus ir perstumdo baldus.

Gražuolės paauglės Džena ir Besė– myliu/nekenčiu santykis su direktoriumi. Kol viena bando susitvarkyti su išprotėjusia mama, kita galvoja tik apie save ir supyksta dėl visiškų nesąmonių.

Tikrai išvardijau dar ne visus veikėjus. Bet šie – pagrindiniai. Ta uždrausto romano drama man pasirodė tokia nelabai tikroviška, dažnai labai awkward. Pats veiksmas tikrai pritraukė ir išlaikė įtampą iki pat pabaigos. Na, o paskutiniai sakiniai tiesiog man dar pusvalandį neišėjo iš galvos ir neleido miegot. Vis kėliau klausimus ir bandžiau viską suprasti. O ir fantazija neblogai pasitarnavo.

Rekomenduoju ieškantiems lengvesnio tipo trilerio. Tikrai niekas jums čia kraujo nestingdys ir miegosit naktim ramiai. Bet tikrai bus įdomu ir nesigailėsit.

  • Vertėjas: Sandra Siaurodinė
  • Leidykla: Jotema
  • Puslapiai: 352
  • Metai: 2020
  • Įvertinimas: 4/5

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *