Beth O’Leary „Tavo vietoje“

Ši knyga yra lyg mėgstamiausias romantinis filmas. Žinai kaip baigsis, bet vis tiek žiūriu iki galo, juokies, graudinies ir tiesiog mėgaujies geru laiku, kai dėl nieko nereikia kvaršinti galvos. Būtent taip ir jaučiuosi skaitydama šį romaną. Kai visas gyvenimas atrodo byra, mergina iš Londono apsikeičia gyvenamosiomis vietomis su močiute iš mažo miestelio. Juk žinot, kaip ten būna: apkalbos, paskalos, visi vieni kitus pažįsta, tad dramos čia netrūksta. O močiutė dideliame mieste tiesiog atsigauna, ieško antrosios pusės ir tiesiog siautėja. Kai būsiu vyresnė, norėčiau turėti bent tiek ryžto ir užsispyrimo kaip ji.

Viskas skamba gana optimistiškai, tačiau viena iš pagrindinių linijų yra artimo žmogaus netektis bei kaip kiekvienas šeimos narys bando su tuo susidoroti. Nuo vienos nakties nuotykių iki šeimos dramos, viskas pateikta sklandžiai, temos persipina ir visiškai viena kitą papildo. Todėl drąsiai galiu teigti, jog iš visų trijų perskaitytų autorės knygų, ši yra mano mėgstamiausia. Ji sugeba pakylėti ir po kurio laiko grąžinti į tikrovę, atskleisti džiaugsmą paprastume bei pagaliau išlieti susikaupusias emocijas.

Ši knyga geniali savo paprastumu. Veikėjai lengvai perprantami, tačiau turintys savų tikslų ir judantys jų link. Nors kartais pats siužetas kiek perspaustas tobulai susiklosčiusiomis aplinkybėmis, tai netrukdo įsijausti bei susitapatinti su šiais veikėjais. Todėl rekomenduoju šią knygą visiems ieškantiems lengvo skaitinio, kuris primins, koks vis dėlto gyvenimas kartais netikėtas ir džiugus.

  • Vertėjas: Viktorija Uzėlaitė
  • Leidykla: Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
  • Puslapiai: 376
  • Metai: 2020
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *