Brolių ir seserų santykiai

Sausį sulauksime šeimos pagausėjimo, mes turėsime jau du sūnus ir Radvila visam laikui taps vyriausiuoju broliu. Todėl šiuo laikotarpiu svarbu ne tik tai, kokie iššūkiai laukia mūsų kaip naujai susikūrusios keturių asmenų šeimos, tačiau ir kaip visą šį reikalą priims mūsų pirmasis sūnus. Esu mačiusi įvairių brolių ir seserų santykių ir net nenumanau, kodėl jie tokie skirtingi, nes juk tėvai visada nori, kad broliai sutartų. Tad su jumis dalinuosi savo būsimais skaitiniais (ne reklama, tiesiog pati ieškau informacijos).

  • Sarah Ockwell – Smith „Antrasis kūdikis“ – galime sakyti, jog ši knyga aprašo viską nuo pat pradžių: apsisprendimas, pastojimas, pasiruošimas, gimdymas, priežiūra, kaltės jausmas, konkurencija, ateitis. Knyga tikrai ne iš plonųjų, joje gausu šaltinių, o autorė tėvystės temomis jau yra išleidusi aštuonias knygas. Tad tai bus įžanga į visą būsimą kelią.
  • Dr. Laura Marjham „Ramūs tėvai, geri brolių ir seserų santykiai“ – Knygos pradžioje labiau akcentuojami santykiai jau tarp didesnių brolių bei seserų ir gausu patarimų: kaip išlikti ramiems, kai aplink siautėja konkurencija bei pyktis, kaip ramiai drausminti vaikus, kaip skatinti vaikus perteikti jausmus bei spręsti problemas, kaip mažinti konkurenciją. Knygos pabaigoje rasime ir porą skyrių apie būsimą antrojo vaiko sutikimą, kaip kalbėti su pirmagimiu, kaip elgtis pirmaisiais mėnesiais bei kaip sukurti pozityvų pagrindą.

Palinkėkit sveikatos bei sėkmės ir judam toliau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *