Abbie Greaves „Visas mums duotas laikas“

Nekalbadienis, kuris užsitęsia pusmetį. Ir to pasekmės baisios bei skaudžios. Pripažinsiu, išliejau porą ašarų pradžioje, kai vyras jaučiasi privaląs atskleisti žmonai visas savo paslaptis, nes kitaip abu praras save. Tad ši knyga ir narplioja poros santykius nuo pat pradžių, ieškoma klaidų, išeičių, galimybės pakeisti susidariusią situaciją, nors visi supranta, kad jau per vėlu.

Aplinkiniams tavo santuoka gali pasirodyti tobula, tačiau tiesa žinoma ne kiekvienam. Kartais ir antroji pusė nežino visų tavo paslapčių, neištartų žodžių ar nutylėjimų. Šis romanas netiesiogiai paliečia ir melo bei išdavystės temą. Ar tikrai visada geriau pasakyti visą teisybę, o gal geriau kažką nutylėti norint apsaugoti kitą asmenį? Šie klausimai visada sukelia diskusijų, taip ir knygoje jie nagrinėjami iš skirtingų perspektyvų, konteksto.

Autorė puikiai išlaiko intrigą iki pat knygos pabaigos. Vos tik maniau, kad jau sužinosime viso tylėjimo priežastį, autorė nukreipia kalbą kita linkme. Nukreipia dėmesį nuo svarbiausio dalyko ir taip tik dar labiau sužadina bei išlaiko intrigą. Taip einame su veikėjais per visą jų istoriją, kartais linksmą, džiugią, o kartais tokią skaudžią, kad neapleidžia ir po knygos baigimo.

Kiekvienas galime teigti, kad mes jau tikrai nei vienu atžvilgiu taip nesielgtume. Tikrai netylėtume arba tikrai neištvertume pusmečio tylos. Tačiau čia nėra vieno teisingo atsakymo, vieno pusės. Yra tik dviejų žmonių susikirtę likimai ir kiekvienas kovoja savas kovas, kurios tuo pačiu liečia ir visus jose dalyvaujančius. Todėl čia nerasite tobulų santykių. Pamatysite tikrovę tokią, kokia ji yra, nuo pradžių iki galo.

  • Vertėjas: Mykolė Lukošienė
  • Leidykla: Baltos lankos
  • Puslapiai: 304
  • Metai: 2021
  • Įvertinimas: 4/5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *